Hyppää pääsisältöön

Eino S. Repo pakkolomalle

Hallintoneuvosto vapautti radion johtajan kesäkuussa 1972 puoleksi vuodeksi johtajan tehtävistä liian ”punaisten” vappuohjelmien tähden.

Pakkoloma oli Eino S. Revon ja Yleisradion hallintoneuvoston välisen luottamuspulan huipentuma.

Hallintoneuvoston keskustalainen puheenjohtaja Atte Pakkanen syytti Repoa suvaitsemattomaksi muita kuin samoinajattelevia kohtaan. Hän katsoi tämän myös edistäneen uskonnon pilkkaa ja rikkoneen ohjelmatoiminnan säännöstöä salliessaan, että ohjelmissa otetaan kantaa.

Vappuohjelmien johdosta sai varoituksen myös TV1:n keskustalainen johtaja Pertti Paloheimo. Repo vetosi turhaan siihen, että aikaisemmat hallinto- ja ohjelmaneuvostot olivat nimenomaan vaatineet työväenhenkisen vappuohjelman lisäämistä.

Radio- ja tv-toimittajien liitto järjesti Revon pakkoloman johdosta kolmen päivän mittaisen lakon.

Teksti: Jukka Lindfors