Hyppää pääsisältöön

Elokuvan synnytystä seuraamassa

Elokuvan kuvaukset Suomi-Filmin studiossa (1940-luku).

Ohjaaja Matti Kassila opastaa reportteria Suomen Filmiteollisuuden studiolla, jossa paraikaa tehdään mm. filmiä "Nukkekauppias ja kaunis Lilith".

Matti Kassilan oman määritelmän mukaan ohjaaja on "henkilö, joka itse asiassa tekisi koko jutun yksin, mutta johtuen filmityön kollektiivisesta ja teknillisestä laadusta ei teekään itse mitään, vaan teettää toisilla ja sanoo miten heidän pitää tehdä".

Kassilan lisäksi elokuvaa ovat synnyttämässä käsikirjoittaja Walentin Chorell, ohjaajat Jack Witikka ja Armand Lohikoski, kuvaaja Pentti Valkeala, lavastaja Aarre Koivisto, äänittäjä Taisto Lindegren, säveltäjä Simon Parmet, leikkaaja Armas Vallasvuo, tuottaja Toivo Särkkä ja joukko muita 50-luvun elokuva-ammattilaisia puvustajasta rekvisiittavaraston hoitajaan.

Keskustele