Hyppää pääsisältöön

Empatia, kotivideot ja satelliitit

TV1:n johtaja Sakari Kiuru peräänkuuluttaa ”empaattista ohjelmapolitiikkaa”. Toimittaja Antero Kekkonen ei ymmärrä, mitä se tarkoittaa.

Empaattinen ohjelmapolitiikka tarkoitti Kiurun mukaan ohjelmia, joissa katsoja voisi ”nähdä esitetyt kohtalot ja tapahtumat ominaan”.

Toimittajan tulisi myös kyetä näkemään asiat haastattelemiensa tai kuvaamiensa ihmisten kannalta. Muotoilu kirvoittaa kirpakalta Kekkoselta tarkennuskysymyksen: ”Esimerkiksi isopalkkaisen pääjohtajan kannalta?”

Ohjelmassa pohditaan myös, tuleeko Yleisradio menettämään asemansa satelliitti- ja kaapelitv:n myötä. Kiurun mukaan kotivideot olivat uhka ja tulivat kuluttajalle kalliiksi. Ohjelmajohtaja Pekka Silvola tähdentää aluetoiminnan vahvistamista ”satelliittien vyöryn” edessä.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit