Hyppää pääsisältöön

Erkki Junkkarinen huipulla

”Sellaista pesuainetta ei olekaan, että sillä pestäisiin Junkkarinen pois Suomen kevyen musiikin historiasta", 70-luvun suursuosikki totesi vuonna 1978.

Tietolaatikko

Erkki Junkkarinen menehtyi sairauskohtaukseen 9. huhtikuuta 2008.

Erkki Junkkarinen (1929-2008) aloitti levylaulajan uransa vuonna 1950. Suureen suosioon hän nousi kuitenkin vasta vuosikymmeniä myöhemmin.

Ravintoloissa laulaneesta pitkän linjan ahertajasta tuli vanhan tanssimusiikin renessanssin ja Pauli Granfeltin luoman uuden, menevän humppatyylin myötä vauras julkkis.

Junkkarisen häätkin myytiin aikakauslehdelle yksinoikeudella, ja vientiä oli joka illaksi. Ruusuja hopeamaljassa oli hänen suurin hittinsä.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto