Hyppää pääsisältöön

F3-sarja toista kertaa Eläintarhassa

12. Eläintarhanajon kohokohta oli 500-kuutioisten kääpiö- eli F3-autojen tiivistunnelmainen kilpailu. Curt Lincolnista tuli vuonna 1950 kääpiöautojen suomalaissankari.

Tietolaatikko

Raine Lampinen (Triumph) voitti moottoripyörien C-luokan 104.2 km:n keskituntinopeudella

Eläintarhassa alusta asti mukana ollut Lampinen oli kaikkiaan ajojen historian menestynein suomalaispyöräilijä

”Pohjoismaisen erikoisurheiluautoluokan” (tehdasvalmisteiset ja muunnellut urheiluautot) yllätysvoittaja oli vauhdikkaasti ajanut 21-vuotias ruotsalainen Gunnar Carlsson (Ford Special), ja toiseksi tuli SPJ Keinänen Jaguarillaan

Puoli autonmittaa ruotsalaisen Åke Jönssonin perässä maaliin ehti Suomen Erik Lindqvist, jolla Jönssonin tavoin oli ajokkinaan Effyh.

Kilpailun jälkeen ”Erik Lindqvistin” paljastui tennispelaajana tunnetuksi Curt Lincolniksi, josta vuosien mittaan tuli Eläintarhan voitokkain ajaja.

Ruotsin J. Anderssonin auto pyörähti ennen Kuolemankurvia ympäri hajoten palasiksi. Kuljettaja itse selvisi lievin polvivammoin.

C-luokan moottoripyörien kilpailussa Suomen Walter Bergström joutui myös kolariin.

Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto