Hyppää pääsisältöön

Hannu Mäkelän Eino Leino –elämäkerta

Hannu Mäkelän fiktiivinen Leino-elämäkerta ”Mestari” sai Finlandia-palkinnon vuonna 1995.

Runolegenda Eino Leinon hahmo on ollut tärkeällä sijalla Hannu Mäkelän omassakin tuotannossaan. Otavan kustannustoimittajana työskennellessään Mäkelä toimitti monia Eino Leinon runovalikoimia.

Leinoa ja L. Onervaa käsittelevät mm. näytelmä ”Virran viemä, tuulen tuoma” (1983), kuunnelma ”Leino lähtee Viroon” (1996), runoilijaparin kaksoiselämäkerta ”Nalle ja Moppe” (2003) ja sepitteellinen Onerva-monologi ”Uponnut pursi” (2004).

Vuonna 1943 syntyneen kirjailija Hannu Mäkelän tuotantoon kuuluu niin lastenkirjoja, näytelmiä, kuunnelmia, lyriikkaa kuin romaaneja ja elämäkertoja. Hänen esikoisromaaninsa ”Matkoilla kaiken aikaa” ilmestyi vuonna 1965.

Teksti: Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto