Hyppää pääsisältöön

Häränhäntähöystöä ja spagettia

Keittiömestarit Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo valmistavat häränhäntähöystöä ja spagettia. Häränhäntien on hyvä kypsyä kolmisen tuntia niin, että niistä tulee meheviä.

Tietolaatikko

HÄRÄNHÄNTÄHÖYSTÖ
1/2 dl öljyä
50 g pekonia
n. 800 g häntäpaloja
suolaa, valkopippuria
2 - 3 rkl vehnäjauhoja
3 - 4 sipulia
2 - 3 porkkanaa
3 rkl tomaattisosetta
kirveliä
15 kpl kokonaisia valkopippureita
1 laakerinlehti
vettä
Haudutusaika 3 - 4 tuntia, uunissa ei niin pitkään

SPAGETIN MAUSTEET
suolaa
valkopippuria
muskottia
rakuunaa

Kun häränhäntiä kypsyttää pitkään, niin ne ovat meheviä ilman punaviiniäkin, jota ranskalainen lurauttaisi höystön joukkoon.

Spagetin keittämisessä kannattaa olla tarkka. Hyvin, voimakkaassa suolavedessä, keitetty spagetti säilyy vaikka viikon.

Spagetti oli 1970-luvun alussa vielä paljon harvemmin käytetty ruuan lisuke kuin peruna. Ennen spagettia Suomeen saapui makaroni.

Vielä 1970-luvun alussa makaronilajeja oli kaksi: kaareva sarvimakaroni ja pitkä spagettia paksumpi putkimakaroni.

Teksti: Seija Aunila