Hyppää pääsisältöön

Hemingwayn Andalusiaa – valoa, varjoa ja härkätaisteluita

Kirjailija Ernest Hemingwayn jäljillä Etelä-Espanjassa 1969. Matka alkaa Málagan Churrianasta, La Cónsulan huvilalta, jossa Hemingway viimeisteli muistelmateostaan ja vietti viimeistä onnellista kesäänsä.

Málagasta matka jatkuu länteen, Rondan kaupunkiin, joka oli Hemingwayn romaanihahmojen esikuvien, matadorien Pedro Romeron ja Cayetano Ordóñezin, kotikaupunki.

Ernest Hemingway (1899–1961) oli vieraillut ensimmäisen kerran Espanjassa vuonna 1923, ystävänsä Gertrude Steinin yllyttämänä.

Espanjan sisällissodan aikaan Hemingway toimi sotakirjeenvaihtajana.

Härkätaistelu Espanjasaa Rondan kaupungissa (1969).
Härkätaistelu on jaettu kolmeen osaan, tutkimiseen, tuomioon ja teloitukseen. Härkä saavuttaa kaikki voittonsa ensimmäisessä näytöksessä. Härkätaistelu Espanjasaa Rondan kaupungissa (1969). Kuva: Yle kuvanauha Härkätaistelu,Yle Elävä arkisto,Andalusia

Espanja edusti Hemingwaylle kaikkea sitä, mikä oli tärkeää hänen tavalleen elää: dramatiikkaa ja jännitystä. Nobel-palkitun kirjailijan tuotannossa toistuvia teemoja ovat sota, metsästys ja härkätaistelut.

Etelä-Espanjassa sijaitseva Andalusia oli 1960-luvulla erityisesti amerikkalaisten suosima matkakohde. Nykyään maakunnassa vierailee vuosittain yli 9 miljoonaa turistia.

Näytä kartalla (Google)

Lue lisää:

Pyhiinvaeltajamies vaeltaa reppu selässä

Pyhän Jaakobin tie vie pyhiinvaeltajat Santiago de Compostelaan

Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitin määränpää on Santiago de Compostelan kaupunki Luoteis-Espanjassa. Euroopan pisimmäksi kutsutulla pyhiinvaellusreitillä kulki myös toimittaja Kirsi Jansa. Matkaseuranaan hänellä oli pyhiinvaeltajia kaikkialta maailmasta. Monen matkalaisen tavoitteena oli kulkea reitti 33 päivässä ja olla perillä 25. heinäkuuta Jaakobin päivänä.

Lue lisää:

Pyhiinvaeltajia matkalla Rocioon

Pyhiinvaeltajat matkaavat helluntaiksi Rocíoon rukoilemaan pyhää Blanca Palomaa

Lounais-Espanjassa sijaitsevassa Rocíon kylässä järjestetään helluntaisin uskonnollinen juhla, joka kokoaa satojatuhansia pyhiinvaeltajia kaikkialta Espanjasta rukoilemaan ja juhlimaan pyhää Neitsyttä, Blanca Palomaa.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto