Hyppää pääsisältöön

Ihmeparantajat hämmästyttivät Filippiineissä ja Englannissa

1970-luvulla Filippiineillä tehtiin syöpäleikkauksia käsin, ja kauan sitten kuolleet brittilääkärit jatkoivat Englannissa yhä praktiikkaansa.

Filippiiniläiset ihmeparantajat olivat Uri Gellerin ohella 1970-luvun toinen suuri rajatieteellinen puheenaihe. Sikäläiset henkikirurgit näyttivät kaivavan potilaiden ruumiista kasvaimia paljain käsin ja leikkaushaavaa tekemättä.

Filippiiniläisten toiminta oli osa laajempaa henkiparannuksen ilmiökenttää, joka jakautui kontakti- ja kaukoparantamiseen sekä henkikirurgiaan. Viimemainitussa voitiin transsimeedioiden välityksellä suorittaa operatiivisia toimenpiteitä joko astraali- tai fyysisessä ruumiissa.

Jukka Parkkisen ohjelma keskittyy kuitenkin Englantiin, josta 1970-luvulla oli tullut suoranainen eurooppalaisen henkiparantamisen keskus. Maassa toimi peräti 40 000 parantajaa, heistä vieläpä kuusi tuhatta järjestäytynyttä. Yksi kuuluisimmista oli meedio, jonka kautta parannustoimiaan harjoitti muuan 1930-luvulla kuollut silmätohtori.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit