Hyppää pääsisältöön

Jari Halonen ja Jumalan teatteri

Ohjaaja Jari Halonen kertoo Jumalan teatterin Oulu-jupakasta vuodelta 1987. Siinä joukko Teatterikorkeakoulun opiskelijoita heitti protestiksi ulosteita oululaisen teatteriyleisön päälle. Jari Halonen on Timo Seppäsen vieraana Persona non grata -ohjelmassa syksyllä 2004.

Vuonna 1962 syntynyt ohjaaja Jari Halonen on yksi Turkan-koulun oppilaista. Hän on tunnettu kapinallisena ja omaleimaisena ohjaajana.

Halonen on teatterin lisäksi ohjannut elokuvia: Huolehtivainen rakastaja (1990), Back to the USSR – takaisin Ryssiin (1992), Lipton Cockton in the Shadows of Sodoma (1995), Joulubileet (1996) Aleksis Kiven elämä (2002) ja Kalevala – Uusi aika (2013).

Lue lisää:

Jumalan teatteri puhuu

Tammikuussa 1987 neljä näyttelijä- ja ohjaajaoppilasta järjesti Oulun Pohjoisilla teatteripäivillä provokatorisen esityksen. Millaiseen maailmankatsomukseen ja teatterinäkemykseen Jumalan teatterin toiminta pohjautuu? Näitä asioita selvittävät ryhmän jäsenet Jari Halonen ja Jorma Tommila, joita Pentti Kemppainen haastatteli joulukuussa 1987.

Lue lisää:

Eeli Aallon valokuvat ovat ainut kuvallinen dokumentti Jumalan teatterin esityksestä 1987

Paska juttu – Jumalan teatteri Oulussa

Eeli Aalto oli ainoa, joka katsoi loppuun asti Jumalan teatterin esityksen vuonna 1987. Hänen valokuvansa ovat ainut kuvallinen dokumentti tapauksesta.