Hyppää pääsisältöön

Kaalipataa ja omenakääretorttua

Kesän sato otetaan talteen. Nyt valmistetaan kaalipataa ja omenakääretorttua.

Tietolaatikko

KAALIMUHENNOS
800 g naudanlapaa
1 pieni kaali
150 g pieniä sipuleita
200 g porkkanoita
1 pieni selleri
1 prk tomaattisosetta
öljyä ruskistamiseen
vettä
basilikaa, oreganoa
mustaapippuria
laakerinlehteä
valkosipulia
chiliä, suolaa

OMENAVIETTELYS
3 munaa
2,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita
omenasosetta
omenaraastetta
kanelia

Kaalipadan liha ruskistetaan kuumassa valurautapannussa, jotta syntyy uusia makuaineita. Pataan pannaan lihan lisäksi mausteita, joiden joukossa on myös pari eksoottista uutuutta: basilika ja oregano.

Kääretorttu valmistetaan terveellisesti ilman voita. Täytteeksi pannaan itse tehtyä omenasosetta sekä
pakastettua omenaraastetta.

Kolmonen ja Vanamo puhuvat terveellisen ruuan puolesta. Ennen kaikkea he kiinnittivät huomiota rasvan käyttöön ja vitamiinien saantiin. Suolaa ei koettu niinkään haitalliseksi.

Ohjelmassa on ohjeet ruokien valmistamiseen.

Teksti: Seija Aunila