Hyppää pääsisältöön

Kansainvälinen kotimainen

"Tuntematon ystävä" -filmissä oli mukana myös Anne Pohtamo. Sitä markkinoitiin ensimmäisenä Suomessa tehtynä kansainvälisenä elokuvana.

”Tuntematon ystävä" tuli ensi-iltaan tammikuussa 1978.

Mauri Sariolan Susikoski-tarinaan löyhästi pohjautuvan elokuvan rikolliskaksikkoa näyttelivät englantilainen Kate O’Mara ja virolainen Bruno O’Ya.

Osa suomenruotsalaisen Lars G. Thelestamin filmistä kuvattiin Tangerissa.

Elokuvalle tavoiteltiin lisäarvoa myös pestaamalla komisario Susikosken (Åke Lindman) tyttöystävän rooliin Anne Pohtamo, muutaman vuoden takainen Miss Universum.

Suomessa elokuvaa käytiin katsomassa varsin innokkaasti, mutta toivottua kansainvälistä menestystä se ei saanut.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto