Hyppää pääsisältöön

Kansakunnan perillinen Laura Jurkka

Lauran isoäidin, Emmi Jurkan, tärkeysjärjestys oli teatteri, penskat ja mies. Lapsuudessa teatteri saneli perheen rytmin. Nämä arvot heijastuvat myös Lauran elämässä. Laura Jurkka kertoo elämästään näyttelijäsuvun lapsena Mirja Pyykön Kansakunnan perilliset -ohjelmassa.

Näyttelijä Jussi Jurkan ja Maikki Länsiön vuonna 1958 syntynyt tytär Laura Jurkka jatkaa Jurkkien teatterisukua. Laura on laulava näyttelijä. Hänellä on kaksi musiikkishowta: "Vapaa pudotus" ja "Helmet irti".

Laura kuvaa isäänsä Jussi Jurkkaa hyvin ankaraksi. Vanhempien avioeron jälkeen Lauran suhde isään etääntyi. Äiti muutti Lauran nimenkin Länsiöksi, oli häpeä olla Jurkka.

14-vuotiaana Laura halusi löytää isänsä uudestaan. Isä ennätti nähdä ennen kuolemaansa 9.4.1982 Lauran näyttelijäharjoittelijana ja takaisin Jurkka-nimisenä.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit