Hyppää pääsisältöön

Kapitalismi ja sosialismi

Keskusteltaessa kapitalismista ja sosialismista oltiin 1970-luvun perimmäisten kysymysten äärellä, ja niinpä ohjelmasarjaan ”Asian oikea laita” tarjoutuikin aiheesta väittelemään ennätysmäärä ihmisiä.

Tiedotuspäällikkö Jarmo Virtavirta kokoomuksesta on puoltamassa kapitalismia, kun taas kulttuurisihteeri Rauno Setälä SKDL:stä ajaa sosialismin asiaa.

Heidän kanssaan vaihtavat mielipiteitä sorvaaja, psykologi, tekninen johtaja ja koululainen.

Täyttä yksimielisyyttä ei synny edes siitä, mikä järjestelmä Suomessa loppujen lopuksi oli vallalla.

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto