Hyppää pääsisältöön

Kaunoluistelun SM-kilpailut 1948

Lyhyessä katsauksessa vuodelta 1948 näytetään naisten taitoluistelun suomenmestaruuskilpailua, joka pidettiin Helsingin Suomalaisella luistinradalla 1948.

Kirsti Linna voitti ensimmäisen mestaruutensa Helsingin Suomalaisella luistinradalla. Toiseksi tässä kilpailussa tuli Harriet Pantaenius.1940- ja 50-luvuilla Kirsti Linna voitti naisten taitoluistelumestaruuden yhteensä viidesti.

Harriet Pantaenius oli juniorien Suomen mestari 1945 ja voitti pariluistelun mestaruuden vuonna 1950.

1950-luvulla Kirsti Linnan kanssa Suomen mestarina vuorotteli hänen sisarensa Riitta Linna, joka vuonna 1948 sijoittui kolmanneksi.

Tietolaatikko

Nykyaikainen kaunoluistelu syntyi Yhdysvalloissa 1850-luvulla ”fancy skatingin” nimellä
Suomessa lajin varhaisia kansainvälisiä tähtiä olivat Ludowika ja Walter Jakobsson sekä Marcus Nikkanen


  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto