Hyppää pääsisältöön

Keimolan ajojen alla

Ohjelmassa esitellään Keimolan moottoristadionin pienoismalli ja Formula 2 -ajokki. Lopuksi vuoden 1965 F1-maailmanmestari Jim Clark ajaa radalla sightseeing-kierroksen.

Suomen ensimmäinen moottoriurheilustadion toimi Vantaan Keimolassa 1960- ja 1970-luvulla. Stadionin avajaiskilpailu "Helsingin vauhtikisat" ajettiin 12.6.1966.

Ensimmäiseen kisaan saapui parikymmentä tuhatta katsojaa. Stadionille olisi mahtunut puolet enemmän ihmisiä, joten kävijämäärä oli pettymys.

Avajaispäivän Formula kolmosissa ajoi Frank Williams, nykyinen F1-tallipomo. Williams tuli kisassa kolmanneksi. Voiton vei britti John Fenning.

Suomalaisista formuloissa menestyi Leo Kinnunen, joka ajoi Formula V -luokassa kolmanneksi. Voittoon ajoi ruotsalainen Sven-Olof Gunnarsson.

Keimolan moottoristadion lopetti toimintansa 1978. Alueella oli myös Mika Häkkisen ensimmäinen kotirata Keimolan FK-rata.

Teksti: Paavo Rytsä - Jukka Lindfors

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto