Hyppää pääsisältöön

Keimolan avajaisajot

Eläintarhassa kaikkiaan 14 voittoa saavuttaneen Curt Lincolnin tarmokkaiden ponnistelujen tuloksena Vantaan Keimolassa avattiin vuonna 1966 uusi moottorirata. Maantierosvojen aikanaan suosima alue aloitti näin uuden elämän.

Tietolaatikko

Keimolan vihkiäisajojen F3-sarjan voitti Englannin John Fenning, kakkosena oli hänen maanmiehensä Martin Davies ja kolmantena Ruotsin Picko Troberg.
Formula V -luokan ykkönen oli Ruotsin Sven-Olof Gunnarssen, toisena ruotsalainen Leif Hanssen ja kolmantena Leo Kinnunen.
Vakioautojen alle 1000 kuutiometrin sarjan voitti Juhani Liedes, 1000-1300-kuutioisten luokan Timo Mäkinen ja alle 2000-kuutioisten luokan Ruotsin Harald Kronegård.

Keimola oli kilpa-ajojen ohella tarkoitettu myös harjoittelu- ja opetustoimintaan, ja varsinaisten kilpa-autojen ohella sillä kisasivat myös vakiomallit. Keimolan ajot eivät kuitenkaan koskaan saavuttaneet Eläintarhanajojen asemaa.

Avajaiskilpailun selostuksesta on valitettavasti säilynyt vain alkuosa, jossa seurataan vakioautosarjan loppukierroksia ja Formula V -sarjan lähtöä.

Toinen selostaja Paavo Noponen myöntää, että hänelle läheisempää on "inhimillisempi" urheilu, jossa "tekniikan teräsjumalilla" on huomattavasti pienempi osuus.

Teksti: Jukka Lindfors