Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo suuntaavat telttaretkelle kattilat ja tirrilihat tuohikontissa.
Keittiömestarit valmistavat telttaretken aikana retkiruokaa, joka nykyisen mittapuun mukaan on melko työlästä tehdä.
Paistinpannussa paistuu tirriliha, johon dipataan leipää. Savusaunan uunissa paistetaan pottukakkaroita ja savusaunan kuistilla valmistuu perunasalaatti ja kesäinen salaatti.
Vaikka Kolmonen ja Vanamo ovatkin tarkkoja rasvan käytössä, niin suolaa he panevat ruokaan runsain mitoin.
Ohjelmassa on ohjeet ruokien tekoon.
Tietolaatikko
TIRRILIHA
suolaista siansivua
sipulia
vettä
kuivaa ruisleipää
PERUNASALAATTI
kuoriperunoita
viinietikkaa
sitruunaa
sinappia
suolaa
pippuria
POTTUKAKKARA
1/2 l vettä
500 g ruisjauhoja
800 g vehnäjauhoja
suolaa
pottumurskaa
voita
kokkelipiimää
SALAATTI
lehtisalaattia
tomaattia
kurkkua
kermaviiliä
persiljaa
ruohosipulia
suolaa