Hyppää pääsisältöön

Koirankoppien valtakausi alkaa Suurajoissa

Jyväskylän 15. rallin kiistaton voittaja oli Timo Mäkinen "koirankopillaan". BMC Cooper S:n kuljettaja avasi vuonna 1965 kolmivuotisen voittoputkensa.

Tietolaatikko

Timo Mäkinen oli 1960-luvun Suomen tunnetuin rallimies ja varhaisnuorison suuri ihanne. Vuosina 1965-1973 hän ajoi neljästi Jyväskylän Suurajojen ykköseksi. Vuonna 1965 Mäkinen voitti ensimmäisenä suomalaisena Monte Carlo -rallin sekä RAC-rallin kolmasti vuosina 1973-1975.

Hannu Karpon tv-raportti seuraa vuoden 1965 ajojen tapahtumia rallireitillä ja sen varressa päivällä ja yöllä. Pikataipaleisiin tutustutaan myös auton ikkunasta käsin.

Kahden edellisen kisan voittajakaksikko Simo Lampinen - Jyrki Ahava joutui taipumaan Timo Mäkisen ja kakkoskuski Pekka Keskitalon edessä. Mäkinen ja Keskitalo voittivat 27 erikoiskokeesta yhteensä 23.

Kaikki yleisön edustajat eivät arvostaneet omaa turvallisuuttaan. Esimerkiksi suljetuilla pikataipaleilla liikkui luvatta kymmenkunta yksityisautoa.

Kilpailussa koettiin myös yksi kuolemaan johtanut onnettomuus. Ojanpientareella seissyt mies sai surmansa Raimo Halmin menetettyä ajokkinsa hallinnan.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit