Hyppää pääsisältöön

Kuningatar Elisabet II saapuu Suomeen

Englannin kuningatar Elisabet II vieraili Suomessa toukokuussa 1976. Kuningatar keräsi kymmeniätuhansia ihailijoita ja uteliaita jo saapuessaan satamaan.

Helsingin Eteläsatamassa kuningatarta oli vastassa suuri joukko Suomen valtionjohtoa. Rivissä seisoivat presidentti Urho Kekkosen rinnalla mm. ministerit Kalevi Sorsa, Martti Miettunen ja Teuvo Aura.

Britannia-laivan saapumista Helsinkiin edelsi kunnialaukausten vaihto Suomenlinnassa. Satamassa oli hurraamassa noin 20 000 ihmistä.

Elisabetin ja Philipin astuttua laivasta Kaartin soittokunta soitti Britannian ja Suomen kansallislaulut. Sen jälkeen kuningattaren laaja seurue lakeijoineen astui laivasta Suomen kamaralle.

Lue lisää:

Kuningatar Elisabetin Suomen-vierailu ei unohdu – näin hän hurmasi kansan ja pääsi Kekkosen kanssa metsään

Mirja Pyykön ja Armi Kyynäräisen pisteliään hauska raportti seuraa kuningatar Elisabetin Suomen vierailua 1976 ja ennen kaikkea kuninkaallisesta vierailusta hurmioituneita suomalaisia. Hello Elisabeth! voitti ajankohtaisohjelmien kategoriassa toisen palkinnon Monte Carlo -festivaaleilla Monacossa vuonna 1977.

Lue lisää:

Elisabet II Kekkosen vieraana – ”I raise my glass to the president of Finland"

Presidetti Kekkonen toimi kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin Suomen-vierailun isäntänä toukokuussa 1976. Valtiovierailun ohjelmaan kuului mm. lettujen syöntiä ja Koskenkorvan juontia.

Keskustele