Hyppää pääsisältöön

Kuusikymmenluvun folksuosikki Donovan tuli takaisin

Laulaja-lauluntekijä Donovan nousi 1960-luvulla folktähdeksi, joka Euroopassa kilpaili suosiosta Bob Dylanin kanssa. 30 vuotta myöhemmin uuteen suosioon noussut skottitrubaduuri kertaa vaiheitaan Telle Virtasen vuonna 1997 tekemässä haastattelussa.

Donovan Leitch löi 1960-luvun puolivälissä läpi Coloursin ja Catch The Windin kaltaisilla akustisilla balladeilla. Hän teki myös hittiversion kanadalaisen cree-intiaani Buffy St. Marien sodanvastaisesta kappaleesta Universal soldier (Palkkasoturi).

Muutamassa vuodessa Donovan siirtyi akustisesta folkista psykedeeliseen folk-rockiin. Kuusikymmenluvun loppuessa suosio kuitenkin hiipui ja esiintymiset ja levytykset harvenivat.

Tuottaja Rick Rubinin kanssa vuonna 1996 tehtyu Sutras-albumi merkitsi Donovanin uuden tulemisen alkua. Vuonna 1997 tehdyssä haastattelussa Donovan puhuu maailmantilanteen vaikutuksesta musiikkiinsa, mietiskelystä, hippiliikkeestä ja musiikin vaikutuksesta.