Hyppää pääsisältöön

Lääkärilaukku ja Immonen tapetille dopingista

Lahden MM-kisojen jälkeisenä maanantaina kävi ilmi, että helsinkiläiseltä Ala-Tikkurilan Shelliltä oli löytynyt pari viikkoa aiemmin Hiihtoliiton lääkelaukku. Hiihdon päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö oli hakenut löytötavarana olleen laukun jo viisi päivää asian julkituloa aiemmin.

Antidoping-toimikunnan puheenjohtajan Timo Seppälän arvion mukaan laukussa on verenohennukseen käytettyjä plasmalaajentajia. Hiihtoliiton lääkärin Juha-Pekka Turpeisen mukaan lääkkeet eivät kuuluneet laukkuun.

Päävalmentaja Kari-Pekka Kyrön arvion mukaan laukku oli jäänyt lentokentän hihnalle, kun joukkue palasi pari viikkoa aiemmin Viron Otepään kisoista. Keskusrikospoliisi otti lääkelaukun tutkintaan.

Hiihtäjä Janne Immonen tunnusti 26.2. käyttäneensä kiellettyä Hemohes-lääkettä. Hän sanoi käyttäneensä ainetta nestetasapainon ylläpitoon.

Immosen käryn myötä Suomi menetti kisoissa saavuttamansa viestikullan.

Hiihtoliitto kiisti tienneensä dopingista mitään. Liitto erotti lajijohtajan ja päävalmentajat tehtävistään. Hiihtoliiton puheenjohtaja Paavo M. Petäjä arvioi, että uusia dopingtapauksia saattaa vielä tulla.

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto