Hyppää pääsisältöön

Lääkärilaukku ja Immonen tapetille dopingista

Lahden MM-kisojen jälkeisenä maanantaina kävi ilmi, että helsinkiläiseltä Ala-Tikkurilan Shelliltä oli löytynyt pari viikkoa aiemmin Hiihtoliiton lääkelaukku. Hiihdon päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö oli hakenut löytötavarana olleen laukun jo viisi päivää asian julkituloa aiemmin.

Antidoping-toimikunnan puheenjohtajan Timo Seppälän arvion mukaan laukussa on verenohennukseen käytettyjä plasmalaajentajia. Hiihtoliiton lääkärin Juha-Pekka Turpeisen mukaan lääkkeet eivät kuuluneet laukkuun.

Päävalmentaja Kari-Pekka Kyrön arvion mukaan laukku oli jäänyt lentokentän hihnalle, kun joukkue palasi pari viikkoa aiemmin Viron Otepään kisoista. Keskusrikospoliisi otti lääkelaukun tutkintaan.

Hiihtäjä Janne Immonen tunnusti 26.2. käyttäneensä kiellettyä Hemohes-lääkettä. Hän sanoi käyttäneensä ainetta nestetasapainon ylläpitoon.

Immosen käryn myötä Suomi menetti kisoissa saavuttamansa viestikullan.

Hiihtoliitto kiisti tienneensä dopingista mitään. Liitto erotti lajijohtajan ja päävalmentajat tehtävistään. Hiihtoliiton puheenjohtaja Paavo M. Petäjä arvioi, että uusia dopingtapauksia saattaa vielä tulla.

Kommentit