Hyppää pääsisältöön

Lastenkodit ja viikonloppulapset

Hyrrä-ohjelma nosti esille myös erilaisuuden. Tässä Hyrrä-ohjelmassa psykologi Kirsti Kivinen puhuu lastenkodeista. Hän korostaa, että lastenkodin lapset ovat aivan samaisia kuin muutkin lapset. Lapsia kehotetaan olemaan kavereita lastenkodin lasten kanssa.

Ohjelma kertoo myös suomalaisesta yhteiskunnasta 1970-luvulla. Lastenkoteihin joutumisen yleiset syyt ovat Hyrrä-ohjelman mukaan häätö ja äidin sairastuminen. Aikuisille lähetetyissä ”kirjeissä” eli väliteksteissä ehdotetaan, että lastenkodin lapsia voisi ottaa viikonloppulapsiksi. Näin kuitenkin vain siinä tapauksessa, että ei ärsyynny vieraista lapsista.

Elokuvayhtiö Aho & Soldanin 1930-luvulla kuvaamassa filmissä vierailtiin Kauniaisissa diakonissojen ylläpitämässä lastenkodissa.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto