Hyppää pääsisältöön

Leijonahavainto myös Kristiinankaupungissa

Puolitoista viikkoa Ruokolahden leijonahavainnon jälkeen kerrottiin kissapetoja nähdyn myös länsirannikolla. Hämmennystä aiheutti, mistä kummasta leijona olisi päässyt Länsi-Suomeen.

Maa- ja metsätalousministeriö arvioi havainnon oikeaksi, ja Länsi-Suomessa aloitettiin laaja leijonajahti.

Samaan aikaan Ruokolahdella kaksi eläinlääkäriä yrittivät saada kiinni sikäläista leijonaa. Seuraavana päivänä kuitenkin kerrottiin, että leijonaa ei yritetä saada kiinni elävänä eikä kuolleena.

Petotutkija Erik S. Nyholm uskoo, että Itä-Suomessa tehty leijonahavainto oli oikea, ja että kissapeto siirtyi takaisin itärajan toiselle puolelle syyskesän aikana.

Teksti: Paavo Rytsä

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto