Hyppää pääsisältöön

Linnanmäen vuoristoradan avajaiset

Kun Linnanmäen vuoristorata avattiin 13. heinäkuuta vuonna 1951, avajaisvieraiden joukossa on arvohenkilöitä. Puinen vuoristorata oli koko huvipuiston ylpeys.

Vuoristoradan vihkiäisiin osallistui muun muassa Helsingin kaupunginjohtaja von Frenckell, joka oli ensimmäisten joukossa suorittamassa huimaa matkaa. Vuoristoradan arvioitiin olleen Euroopan korkein ja Pohjoismaiden suurin. Korkeutta sillä oli 24 metriä ja pituutta 960 metriä. Vaunut kiitivät puukiskoja pitkin 60 kilometrin tuntivauhtia.

Vuonna 1951 Linnanmäelle hankittiin myös Hullunmylly-niminen laite. Siinä sai kokeilla lentäjäntaitojaan kahdessa pyörivässä kapselissa.

Tietolaatikko

Linnanmäen vuoristorata avattiin 13. heinäkuuta 1951.
Linnanmäen vuoristorata on monella tapaa harvinainen verrattuna muihin vuoristoratoihin maailmassa. Toisin kuin muilla vuoristoradoilla, Vuoristoradalla jarrutuksesta matkan aikana huolehtii jarrumies, joka seisoo junan takaosassa. (Wikipedia)
Yhdysvaltalainen vuoristoratakerho ACE (American Coaster Enthusiasts) on julistanut Vuoristoradan virallisesti "klassikoksi". Nämä tiukat vaatimukset täyttää vain 10 rataa Euroopassa ja alle 40 rataa koko maailmassa. (Wikipedia)

Kommentit