Hyppää pääsisältöön

Lontoo valmistautuu Dianan häihin

Erkki Toivanen raportoi heinäkuussa 1981 Lontoosta, jossa valmistauduttiin maailman seuratuimpiin häihin. Seuraavana päivänä Diana nai kruununprinssi Charlesin.

Lady Diana Spenceristä tuli Walesin prinsessa heinäkuussa 1981. Lähes miljardi ihmistä seurasi hänen ja kruununprinssi Charlesin häitä suorana ympäri maailmaa. Siksi myös häävalmistelut olivat massiiviset kuten Toivanen raportoi Lontoon kaduilta.

Dianan ja Charlesin satu ei ollut pitkä. Perheeseen syntyi kaksi poikaa William ja Harry, mutta perheonnea ei ollut. Aviopuolisot elivät kumpikin omaa elämäänsä, ja lopulta heidän liittonsa päätyi eroon vuonna 1996. Ero keinutti koko kuningashuonetta, sillä Diana oli poikkeuksellisen suosittu kuningasperheen jäsen.

Diana tuli tunnetuksi ihmisoikeuksien puolustajana. Hän kampanjoi mm. aidsia sairastavien puolesta ja maamiinoja vastaan. Diana kuoli auto-onnettomuudessa Pariisissa elokuussa 1997.

Teksti: Paavo Rytsä