Hyppää pääsisältöön

Mäntyranta hiihti ensi kertaa maailman kärkeen Zakopanessa

Puolan Zakopanen MM-kisoissa helmikuussa 1962 hiihdetystä lumisateisesta 30 km:n kilpailusta muodostui dramaattinen ottelu Suomen, Ruotsin ja Italian välille.

Kymmenen kilometrin tarkastusasemalle tultaessa Suomen Eero Mäntyranta oli vienyt johtopaikan Ruotsin Sixten Jernbergiltä.

Kahdenkympin kohdalla hän johtaa yhä, mutta kannoille nousee italialainen yllättäjä, tummissa aurinkolaseissa hiihtävä Giulio De Floria vain kuusi sekuntia jäljessä.

Ja lopussa yltyy hirmuiseen menoon kakkosena lähtenyt ladunaukaisija, Ruotsin Janne Stefansson.

Ote kilpailuselostuksesta alkaa tilanteessa, jossa hiihtäjien alkupää on sivuuttanut 20 kilometrin tarkastusaseman ja peli on kaikkea muuta kuin ratkaistu.

Radiolähetyksen loppuosa on hävinnyt, joten selostus päättyy ennen Mäntyrannan maaliintuloa. Loppuratkaisu nähdään tv-välähdyksessä.

Teksti: Jukka Lindfors

Tietolaatikko

Tulokset: 1. Eero Mäntyranta, Suomi 2. Janne Stefansson, Ruotsi 3. Giulio de Florian, Italia 4. Harald Grönningen, Norja 5. Einar Östby, Norja.
HUOM: Valitettavasti MM-videot ovat sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.
OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är VM-videorna tyvärr endast tillgängliga i Finland och via finska servrar.
NOTE: Due to the terms of our agreements videos containing WCH material are unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto