Hyppää pääsisältöön

Margareta Huldin, vuoden 1937 kaunein

Helsingin Golf-Casinolla valittiin jälleen kaunottaria. Loppukilpailuun oli valittu 12 nuorta naista, joukossa myös yksi rouva.

Uudeksi Miss Suomeksi valittiin Margareta Huldin, ihannetytöksi Britta Wikström.

Miss Suomesta käytettiin näissä kisoissa, nimitystä Suomen Neito, vaikka kisat olivat viralliset Miss Suomi -kilpailut. Näin tehtiin myös vuoden 1938 kisoissa.

Miss Suomen isä kieltäytyi laskemasta tytärtään Beirutiin Miss Eurooppa-kilpailuihin. Niinpä ihannetytöksi valittu Britta Wikström edusti Suomea kisoissa ja nappasi voiton kotiin.

Miss Eurooppa Britta Wikström esiintyi kotimaisissa elokuvissa Markan tähden (1938) ja Poikamiesten holhokki (1938).

Teksti: Seija De Rybel

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto