Hyppää pääsisältöön

Markus Rautio vierailee Kansallisteatterissa

Rautio kulkee mikrofoninsa kanssa Suomen Kansallisteatterin puvustoon sekä tapaa peruukkimestari Hannes Kuokkasen.

15-vuotiaana taloon tullut peruukkimestari Kuokkanen esittelee teatterin 6000 peruukin kokoelman. Joka esitykseen tehdään uusi peruukki.

Rouva Haglund esittelee Rautiolle myös mm. Ida Aalbergin aikoinaan käyttämiä leninkejä.

Suomen Kansallisteatteri perustettiin Helsingin Rautatientorin laidalle vuonna 1872. Teatterin ensimmäinen johtaja oli Kaarlo Bergbom. Kansallisteatterin ohjelmisto on painottunut klassikoihin ja kotimaisiin näytelmiin.

Teksti: Seija Aunila

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto