Hyppää pääsisältöön

Markus Rautio vierailee Kansallisteatterissa

Rautio kulkee mikrofoninsa kanssa Suomen Kansallisteatterin puvustoon sekä tapaa peruukkimestari Hannes Kuokkasen.

15-vuotiaana taloon tullut peruukkimestari Kuokkanen esittelee teatterin 6000 peruukin kokoelman. Joka esitykseen tehdään uusi peruukki.

Rouva Haglund esittelee Rautiolle myös mm. Ida Aalbergin aikoinaan käyttämiä leninkejä.

Suomen Kansallisteatteri perustettiin Helsingin Rautatientorin laidalle vuonna 1872. Teatterin ensimmäinen johtaja oli Kaarlo Bergbom. Kansallisteatterin ohjelmisto on painottunut klassikoihin ja kotimaisiin näytelmiin.

Teksti: Seija Aunila

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto