Hyppää pääsisältöön

Markus-sedän läksiäisjuhla Messuhallissa

Markus-sedän huima suosio näkyy myös hänen läksiäisjuhlissaan Helsingin Messuhallissa vuonna 1956.

Juhlissa esiintyvät mm. Kipparikvartetti, Georg ja Eugen Malmsten sekä Tuire Orri Mikki Hiiri -lauluineen.

Suomen eri maakuntien lapset kiittävät Markus-setää laulamalla Honkain keskellä ja Olet maamme armahin Suomenmaa.

Lopuksi lapset vetävät Markus-sedän ja hänen rouvansa kärryissä ulos Messuhallista.

Markus-sedän läksiäisjuhla radioitiin suorana.

Markus-setä eli Markus Rautio ehti työskennellä Yleisradiossa 30 vuotta. Hän aloitti kuuluttajana radiossa vuonna 1926. Siitä hän siirtyi radion kuunnelma- ja selostusosastolle. Parhaiten Markus Rautio tuli tunnetuksi Lastentunnin Markus-setänä.

Teksti: Seija Aunila

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto