Hyppää pääsisältöön

Markus-sedän Lastentunti Lahdessa

Lahdesta 1956 lähetettävässä Lastentunnissa opetellaan runon muodossa kohteliaisuussääntöjä.

Lastentunnissa esiintyi satoja lapsia. Kaikki eivät olleet yhtä harjaantuneita radiossa esiintymiseen.

Jyrki ja Matti laulavat "Poikaset, tyttöset". Ensi kerta ei oikein onnistu. Markus-setä kehottaa alkamaan uudestaan ja toteaa laulun loputtua, että sehän meni oikein hyvin.

Markus-setä pyrki aina kannustamaan pieniä ystäviään laulannassa ja runon lausunnassa.

Neljä vuotiaat kaksoset Kristiina ja Marianna lausuvat runon "Iloinen laulu". Markus-setä sanoo, että nämä olivat niin söpöjä, että paukutetaan heille yhteisesti käsiä.

Teksti: Seija Aunila

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto