Hyppää pääsisältöön

Markus-setä rajaseudun lasten asialla

Niilo Tarvajärven vetämä Palapeli -ohjelma oli lähtenyt auttamaan rajaseudun lapsia.

Suuren kansalaiskeräyksen avulla joukko rajaseudun lapsia oli tuotu Helsinkiin. Helsingin Messuhallissa lapsille järjestettiin juhlat, joissa vieraili Markus-setä.

Markus-sedän eläkkeelle läksiäisjuhlasta oli kulunut neljä vuotta. Hän kertoo ajan menneen vilahtamalla. Markus-setä on liikuttunut siitä, että hänet on pyydetty lastenjuhlaan vierailemaan.

Messuhallin juhlassa Markus-sedän tehtävä oli haastatella kahta Helsingissä vierailulla olevaa rajaseudun lasta, Elviä ja Perttiä.

Elviä Helsingissä on ihmetyttänyt liikenne ja Perttiä Helsingin valaistus. Pertin kotona ei ole sähkölamppua. Puhelinkin on seitsemän kilometrin päässä.

Teksti: Seija Aunila

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto