Hyppää pääsisältöön

Matti Virkkunen presidentinvaalitentissä

Kokoomuksen ehdokkaan mukaan vuoden 1968 vaaleissa oli kysymys torjuntataistelusta sosialismin ja kommunismin uhkaa vastaan.

Filosofian ja kauppatieteen tohtori Matti Virkkunen (1908–1980) toimi Kansallis-Osake-Pankin pääjohtajana vuosina 1948-75.

Tasavallan presidentin vaalissa 1968 Virkkusen vaaliliiton päätunnuksena oli suomalaisen elämänmuodon ylläpitäminen.

Vaalitentissä tammikuussa 1968 puhuttiin ulkopoliittisesta linjasta, yrittäjänvapaudesta ja asevelvollisuusajan pidentämisestä.

Mutta pintaan nousivat myös viljelijöiden kivenraivauspalkkiot, Kansallis-Osake-Pankin omistamat asunnot ja 30-luvun lapuanliike.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto