Hyppää pääsisältöön

Mauno Koivisto hurmaa naisia

Jatkoaika keskustelee Tampereella vallasta ja vallankumouksesta. Kirsti Wallasvaara kiistelee pääministerin kanssa nuorison vallattomuudesta.

Vuonna 1968 ”Jatkoajan” vieraslistalla nähtiin vähemmän sensaationimiä, mutta enemmän poliitikkoja.

Lenita Airisto on muistelmakirjassaan ”Kauneus on lisäarvo” kuvannut pääministeri Mauno Koiviston vierailua ohjelmassa.

Saadakseen irti muutakin kuin ryppyotsaista poliitikkopuhetta hän kehui Koiviston otsakiehkuraa, joka ”oli saanut suomalaiset naiset hurmioon ja josta puhuttiin jopa maitokaupoissa”.

Pääministerin riemastunut ja rento esiintyminen loi epäilemättä pohjaa hänen myöhemmälle kansansuosiolleen.

Koivisto oli hieman aiemmin arvostellut puheessaan ylioppilaiden mellakointia. Näyttelijä Kirsti Wallasvaaran mielestä nuoriso tarvitsisi enemmän valtaa. Ongelmana vain on sen liiallinen tyytyväisyys.

Uusi Maailma –lehden päätoimittaja Jussi Talvi ihmettelee, kuka nuorille maksaa mellakoinnista.

Knud Möller kysyy Pariisissa Hannu Taanilalta, saavatko vanhukset osoittaa mieltä, kun nuoret ovat päässeet valtaan.

Kommentit
 • Möttönen ja Vehtaaja ratkovat Tehtäviä isolla T:llä

  Raija Orasen lastenkuunnelmasarja nyt pysyvästi Areenassa.

  Raija Oranen on urallaan kirjoittanut niin romaaneja, lastenkirjoja, novelleja kuin elokuva- ja televisokäsikirjoituksia. Hänen esikoislastenkirjansa Möttönen ja vehtaaja ilmestyi vuonna 1979 ja siitä tehtiin samaisena vuonna Ylelle radiokuunnelma. Lukijoina toimivat Jyrki Kovaleff, Aune Lind, Seppo Kolehmainen sekä Lea Pennanen-Mattila.

 • Pullantuoksuinen Hannes vaiko bensankatkuinen Sulo? Testaa, kuka tv-sarjojemme isähahmoista olet!

  Elävän arkiston leikkimielinen isyystesti.

  Oletko isänä Kotikadun Hannes vaiko Rintamäkeläisten Antti? Tai vaikkapa Kyllä isä osaa -sarjan isä? Se selviää tekemällä Elävän arkiston leikkimielisen isyystestin: valitse vastauksista vaihtoehto, joka kuvaa itseäsi parhaiten. Halutessasi voit toki myös selvittää, ketä suomalaista draamaisää oma isäsi muistuttaa. Onnea matkaan!

 • Venäläisen kirjanpitäjän traaginen kuolema käynnisti pitkän ketjun – Likaisen rahan liikkeitä etsitään eurooppalaisista pankeista

  Rahanpesuepäilyjä myös Suomessa toimivissa pankeissa.

  Eurooppalaiset pankit ovat joutuneet viime vuosina useiden rahanpesuepäilyjen kohteeksi. Viimeksi esillä on ollut Danske Bankin sekä Nordean epäillyt yhteydet rikollisen venäläisen rahan pesuoperaatioihin. Yksi epäilty rikollisen rahan lähde liittyy Sergei Magnitskin traagiseen tapaukseen. Ulkolinja kertoi tutkintavankeudessa epäselvissä oloissa kuolleen moskovalaisen kirjanpitäjän kohtalosta ohjelmassa Kuollut mies tuomiolla vuonna 2013.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto