Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä — Matti ”Mölli” Keinonen

 Jääkiekko-ottelu Tampereen Ilves - Rauman Lukko. Taklattu pelaaja Matti Keinonen  polvillaan jäällä.
Taklattu pelaaja Matti "Mölli" Keinonen polvillaan jäällä. Jääkiekko-ottelu Tampereen Ilves - Rauman Lukko. Taklattu pelaaja Matti Keinonen polvillaan jäällä. Kuva: Kalle Kultala Matti Keinonen,jääkiekko,miesten jääkiekko,Rauman Lukko

Jääkiekkoilija Matti "Mölli" Keinonen kertoo, millaista oli ammattilaiskiekkoilu aikana, jolloin pelaajia houkuteltiin armeijan ylipalvelupäivien lyhentämisellä.

Jääkiekon MM-kisojen Suomi-Ruotsi-ottelussa vuonna 1965 kansallissankariksi nousseen Matti "Mölli" Keinosen (s. 1941) ura alkoi Rauman Lukossa. Hänen tavaramerkkejään kiekkokaukalossa olivat huikeat piruetit ja leveä virne. Tuolloin hän oli yksi Suomen kaikkien aikojen tehokkaimmista pelaajista. Television viihdeohjelmien kautta Keinosesta tuli julkkis myös kaukaloiden ulkopuolella. Hän aloitti valmentajauransa 1980-luvun alussa.