Hyppää pääsisältöön

MM-kisat toista kertaa Lahdessa

Myös Yleisradio panosti vuoden 1938 Salpausselän MM-hiihtoihin koko rintamalla. Tunnelmia tallennettiin rautatieasemalla, pujottelukisassa ja löytötavaratoimistossa.

Yleisradion insinööri Paavo Arni selostaa ohjelmassa kilpailun puhelinkeskuksen toimintaa. Puhelinkoppeja on kokonainen jono, ja kuka tahansa sai käydä puhelimessa. Myös "Yleisradion miehet" olivat tervetulleita.

Pekka Tiilikainen käy katsomassa mm. Helsinki-Viipuri-pikajunan saapumista, tutustuu stadionin löytötavaratoimistoon ja haastattelee järjestyspoliisia. Hilja-Maria Niku kuvailee tivolia.

Kaikki maastohiihdon kultamitalit tulivat isäntämaahan. Pauli Pitkänen voitti 18 km:n ja Kalle Jalkanen 50 km:n kilpailun, ja lisäksi Suomen joukkue hiihti kultaa viestissä.

Norjalaiset veivät ykkössijan mäenlaskussa (A. Ruud) ja yhdistetyssä (O. Hoffsbakken).

Pujottelun tulosta ei kerrota, mutta Tiilikaisen selostusvälähdyksestä voi päätellä, että ainakaan kaikilla suomalaisilla ei vielä ollut liikaa kokemusta lajissa. "U. Hietala" laskee portin ohi, joutuu kipuamaan takaisin alkuun, laskee uudestaan, kaatuu, naureskelee itsekseen, kömpii ylös ja pääsee vihdoin ongelmallisen portin läpi.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto