Hyppää pääsisältöön

Moottorilennokkikilpailut

Uutisvälähdyksessä päästään seuraamaan Helsingin ilmailuyhdistyksen moottorilennokkikilpailuja. Moottoroitu RC-lennokki on kuin lentokone pienoiskoossa.

Lennokkeja on montaa eri lajia: alkeislennokeista taitolentolennokkeihin, nopeuskoneisiin ja hupilennokkeihin.

RC-Lennokkeja ohjataan maasta käsin radiolaiteella, mutta lennokki voi olla myös vapaasti lentävä tai sitä voidaan hallita siimaohjattuna. Ilmassa tietyn tyyppinen lennokki voi saavuttaa jopa yli 400 km/h nopeuden.

Lennokeilla voidaan lentää taitolentoa, joka vaatii ohjaajalta tarkkuutta. Lennokkiharrastus on säilynyt Suomessa vilkkaana. Vuosittain lennokkiharrastajat kisaavat useilla eri paikkakunnilla eri lennokkiluokissa.

Teksti: Seija Aunila

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto