Hyppää pääsisältöön

Muhokselta Manilaan

Muhoslaisen Armi Kuuselan taival Porvoossa opiskelevasta koulutytöstä filippiiniläiseksi seurapiirirouvaksi. Ohjelmassa kerrataan Armin vaiheita Suomen Neidosta Miss Universumiksi vuonna 1952 ja päätymisestä rouvaksi Filippiineille.

Armi valittiin yksimielisesti Suomen Neidoksi kolmentoista loppukilpailijan joukosta vuonna 1952.

Voitoa seurasi matka Yhdysvaltoihin Miss Universum -kilpailuihin. Matka vaati uuden puvuston. 1950-luvun alkupuolella paremmat vaatteet teetettiin ompelijoilla muotisalongeissa, ja se oli tietysti kallista. Vaatteet oli siis hankittava lahjoituksina.

Kilpailu Long Beachissa oli tiukka. Tieto Armin voitosta sai Suomen sekaisin.

Armi saapui Suomeen 1.8. ja Seutulan lentokentällä oli tuhansia vastaanottajia, samoin Armin hotellin edustalla.

Armi matkusti edustusmatkalle Filippiineille talvella 1953.

Teksti: Seija De Rybel

Kommentit