Hyppää pääsisältöön

Musta hevonen Mikael Jungner

Mies Microsoftilta siirtyi Yleisradion johtoon keväällä 2005. "Musta hevonen" esiteltiin hallintoneuvostolle vasta valintapäivänä.

39-vuotias oik.lis. Mikael Jungner valittiin Yleisradion uudeksi toimitusjohtajaksi vapusta 2005 alkaen.

Jungnerin kaudella Ylen talouden syöksykierre saatiin katkeamaan, vaikka talous olikin tiukalla.

Suurin haaste oli siirtyminen kokonaan digitaaliseen toimintaan. Jungnerin johdolla Yle myös lisäsi tuntuvasti aktiivisuuttaan internetissä ja muissa uusissa jakelukanavissa.

Julkisen palvelun käsitteen modernisointi Jungnerin kaudella kirvoitti kitkeriä kommentteja kaupallisilta toimijoilta. Ne ovat vaatineet Ylen asettamista yhtiön ulkopuolisen neuvoston valvontaan.

Ylessä Jungner oli pidetty johtaja, ei vähiten avoimen ja tärkeilemättömän tyylinsä vuoksi.

Kravattia kaihtava johtaja herätti julkisuudessa huomiota myös persoonallisilla esiintymisillään ja avioliitollaan kuuluttaja Maria Matthesin kanssa.

Jungnerin toimitusjohtajakausi Ylessä päättyi huhtikuussa 2010.

Tietolaatikko

Mikael Jungner (s. 1965) on toiminut pääministeri Paavo Lipposen ja kahden muun ministerin erityisavustajana.
Yleisradioon Jungner tuli Microsoftista, jossa hän työskenteli tietoyhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana.
Vuonna 2009 nousi otsikoihin Jungnerin YouTubessa julkaisema rakkausvideo, jossa oli käytetty luvatta kaupallista äänitettä.
Helmikuussa 2010 YLEn hallitus päätti valita yhtiön seuraavaksi toimitusjohtajaksi Lauri Kivisen, joka on toiminut mm. Nokian yhteiskuntasuhteista ja yritysvastuusta vastaavana johtajana.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto