Hyppää pääsisältöön

Naisille huima MM-viestivoitto Lahdessa 1978

Vuoden 1978 MM-hiihdoissa Suomen joukkue oli yksi viestikilpailun ennakkosuosikeista. Se onnistuikin lyömään Neuvostoliiton nyt toista kertaa arvokisoissa.

Suomi oli tätä ennen saavuttanut naisten viestihiihdossa yhden olympiakullan, kaksi hopeaa ja kolme pronssisijaa. MM-kisoissa suomalaisnaiset olivat sijoittuneet kahdesti sekä hopealle että pronssille.

Vuonna 1978 Suomen joukkueessa hiihtivät Taina Impiö, Marja-Liisa Hämäläinen, Hilkka Riihivuori ja Helena Takalo.

Ensimmäisellä osuudella Impiö veti selvän raon perässä tuleviin. Hämäläinen päästi kuitenkin Neuvostoliiton ja DDR:n ohi, ja huikean kilpailun puolivälissä ennusteltiin jo päättyvän näiden kaksinkamppailuun.

Mutta rajusti edellä hiihtäviä kiinni ottanut Riihivuori kiri kolmanteen vaihtoon ensimmäisenä. Takalon tehtäväksi jäi ratkaiseva irtiotto.

Seuraavaa MM-kultaa Suomi sai odotella yksitoista vuotta.

Lahden MM-kisojen kisastudiossa haastateltavina Taina Impiö, Marja-Liisa Hämäläinen, Hilkka Riihivuori ja Helena Takalo 1978.
Lahden MM-kisojen kisastudiossa haastateltavina Taina Impiö, Marja-Liisa Hämäläinen, Hilkka Riihivuori ja Helena Takalo 1978. Lahden MM-kisojen kisastudiossa haastateltavina Taina Impiö, Marja-Liisa Hämäläinen, Hilkka Riihivuori ja Helena Takalo 1978. Kuva: Håkan Sandblom / Yle Marja-Liisa Kirvesniemi,Taina Impiö,Hilkka Riihivuori,Helena Takalo

Radiojutussa haastateltavana on myös Suomen joukkueen huoltaja Senja Pusula, joka oli hiihtämässä viestipronssia vuoden 1964 olympialaisissa ja vuoden 1970 MM-kisoissa.

Tietolaatikko

Tuloksia: 1. Suomi, 1.13.25, 08. 2. DDR, 1.13.29, 74. 3. Neuvostoliitto, 1.13.39,88.
HUOM: Valitettavasti MM-kisavideot ovat sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.
OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är VM-tävlingsvideorna tyvärr endast tillgängliga i Finland och via finska servrar.
NOTE: Due to the terms of our agreements videos containing WCH material are unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Kommentit