Hyppää pääsisältöön

New Yorkin World Trade Center tulessa

American Airlinesin Bostonista lähtenyt lento törmäsi World Trade Centerin pohjoistorniin 8.46 paikallista aikaa. Vain varttituntia myöhemmin toinen kone puhkaisi toisen WTC-tornin.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi ilmoitti heti, että kyseessä oli terrori-isku. Maan armeija eri puolilla maailmaa asetettiin heti hälytystilaan. Iskut sattuivat juuri, kun suuri joukko ihmisiä oli saapunut työpaikalleen. Rakennuksessa työskenteli peräti 50 000 ihmistä.

Yleisradion kirjeenvaihtaja Reijo Lindroos antoi ensimmäiset raporttinsa New Yorkista reilu puoli tuntia ensimmäisen iskun jälkeen.

Lue lisää:

World Trade Center palaa (2001).

Molemmat WTC-tornit romahtivat

Reilun tunnin päästä lentokoneiskuista World Trade Centerin torneihin molemmat pilvenpiirtäjät romahtivat. New Yorkiin oli julistettu hätätila.

Lue lisää:

Savupilvet Washingtonissa Pentagon-iskun jälkeen (2001).

Syyskuun 11. terrori-isku Pentagoniin

Vajaa tunti ensimmäisestä World Trade Centerin iskusta syöksyi kone myös Washingtoniin. Kohteena oli puolustusministeriö Pentagon.

Lue lisää:

WTC-iskujen uhrien määrä järkytti

Jo pelkästä tv-kuvasta saattoi päätellä, että New Yorkin terrori-isku vaati paljon kuolonuhreja. Jo samana iltana puhuttiin tuhansista uhreista.

Lue lisää:

9/11 - viikko iskujen jälkeen

Viikko New Yorkin terrori-iskujen jälkeen omaisten toivo kadonneiden löytymisestä ei ole vielä hiipunut. Isänmaallisuus ja tahto rangaista syyllisiä on noussut kansalaisten mielissä.

Kommentit