Hyppää pääsisältöön

Nixon ajetaan nurkkaan

Valkoinen talo joutuu tulilinjalle keväällä 1973. Päitä vaaditaan vadille, kun salailun ja valheiden verkko alkaa selvitä.

Watergate-murtomiesten oikeudenkäynnin jälkeen alkaa paljastua salailuoperaatio, jossa Valkoinen talo oli mukana.

Syyttäjien kanssa yhteistyöhön ryhtynyt John Dean saa lähtöpassit Valkoisesta talosta. Kaksi muuta presidentti Nixonin neuvonantajaa ja oikeusministeri Kleindienst eroavat.

Myös presidenttiä itseään vaadittiin viralta pantavaksi.

Heinäkuussa 1974 edustajainhuoneen lakivaliokunta päättikin suosittaa hänen asettamistaan valtakunnanoikeuden eteen äänin 27-11.

03.08.1974 Nixon tunnusti yllättäen salailleensa juttuun liittyviä tietoja ja käskeneensä poliiseja keskeyttämään Watergate-murron tutkimukset jo kesäkuussa 1972.

Nixon myönsi tehneensä väärin ja olevansa tästä syvästi pahoillaan. Hän ei "käsittänyt toimineensa oikeuden vastaisesti", vaikuttimena oli omien miesten suojaaminen.

Nixon ilmoitti kuitenkin vielä tässä vaiheessa, ettei aio vapaaehtoisesti jättää virkaansa.

Muutamaa päivää myöhemmin hän kuitenkin ilmoitti jättävänsä presidentin tehtävät Gerald Fordille.

Sekä demokraattisen että republikaanisen puolueen poliitikot olivat helpottuneita eropäätöksestä.

Kommentit
 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

 • "Lennä Nykäsen Matti, lennä" – Sleepy Sleepers livenä Tulilinjalla

  Lahtelainen huumoripumppu provosoi Tampereella 1990.

  Lahtelainen huumorirock-yhtye Sleepy Sleepers esiintyi helmikuusssa 1990 Tampereen Tullikamarilla. Suorana lähetyksenä esitetyn Tulilinja-ohjelman konsertin päätöskappaleena kuultiin oodi maailman parhaalle mäkihyppääjälle: Nykäsen Matille.

 • Matti Nykänen voitti mäkihypyssä kaiken – katso videoita urheilu- ja viihdetähden elämän varrelta

  Mäkihyppylegendan esiintymisiä vuosien varrelta.

  Mäkihyppääjä Matti Nykänen (1963–2019) oli nelinkertainen olympiakultamitalisti ja kuusinkertainen maailmanmestari. Vaikka Nykänen urheilu-uransa jälkeen ajelehti kohusta toiseen alkoholinkäyttönsä ja myrskyisten parisuhteidensa ristiaallokossa, ovat miehen urheilumeriitit kuitenkin vertaansa vailla maailmassa. Artikkeliin on koottu 55-vuotiaana menehtyneen Nykäsen saavutuksia ja esiintymisiä vuosien varrelta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto