Hyppää pääsisältöön

Paavo Nurmen tarina

 Urho Kekkonen, Kalle Kaihari, Paavo Nurmi ja Pekka Tiilikainen keskustelevat pöydän ääressä.
Urho Kekkonen, Kalle Kaihari ja oikealla Paavo Nurmi 1967. Urho Kekkonen, Kalle Kaihari, Paavo Nurmi ja Pekka Tiilikainen keskustelevat pöydän ääressä. Kuva: Håkan Sandblom / Yle Urho Kekkonen,Paavo Nurmi,Paavo Tiilikainen

Lentävän suomalaisen tarina -radio-ohjelma vuodelta 1973 esittelee Suomen urheiluhistorian tunnetuimman kestävyysjuoksijan vaiheita. Tämä itse suostui puhumaan vain presidenttitason haastattelijalle.

Paavo Nurmi aloitti suomalaisurheilijoiden julkisen tuppisuisuuden perinteen. Hän katsoi hommakseen juosta kilpaa eikä rupatella toimittajien kanssa. 70-vuotisjuhlahaastattelussa häntä jututtaa oma aikalaisensa, Suomen Urheiluliiton monivuotinen puheenjohtaja Urho Kekkonen. Ohjelmassa kuullaan katkelmia tästä ja muista harvinaisista haastatteluista.