Hyppää pääsisältöön

Pekka Tiilikainen valmistautuu maailmanympärimatkaan

Pekka Tiilikainen saa ohjelmajohtaja Jussi Koskiluomalta matkamääräyksen ja alkaa valmistautua maailmanympärimatkalle toimittaja Enzio Sevónin kanssa.

Melbournen olympialaisten alla valmistetun radiosarjan ensimmäisessä osassa kerrotaan mm. sormenjälkien antamisesta USA:n lähetystössä viisumia varten. Suomen Pankissa käydään neuvottelemassa matkavaluuttaluvasta.

Matka maailman ympäri alkoi 20.10.1956. ”Pojat. Olkaa ihmisiksi ja pitäkää silmänne auki”, evästää radioreportaasityön uranuurtaja Jussi Koskiluoma matkalle lähtijöitä Seutulan lentokentällä.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto