Hyppää pääsisältöön

Pen Lee & Co.

Miten Dave Lindholm kirjoitti kappaleitaan, ja mitä hän halusi viestittää? Tätä tiedusteltiin häneltä musiikkiohjelmassa Iso Liisa vuonna 1976.

Tietolaatikko

Nopeat liikkeet olivat Dave Lindholmille etenkin 1970-luvulla ominaisia. Pen Leetä seurasi vähäeleinen soololevy sekä kausi remuyhtye Sleepy Sleepersin riveissä.
Vuoteen 2005 mennessä Lindholmilta oli ilmestynyt lähes 50 albumia.

I Got a Woman. Säv. ja san. Dave Lindholm.
Do I Have to Throw Stones. Säv. ja san. Dave Lindholm.

Dave ”Isokynä” Lindholm (oik. Ralf Henrik Lindholm, s. 1952) oli vuoteen 1976 mennessä noussut suomenkielisten rocklauluntekijöiden ykköskaartiin ja siirtynyt viiden suomenkielisen levyn jälkeen äkisti englannin kieleen.

Pian hajotetun Rock’n’ Roll Bandin jälkeen Lindholm perusti Pen Lee & Co:n, jonka kanssa hän toukokuussa 1976 esiintyi TV1:ssa.

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto