Hyppää pääsisältöön

Perheen perustaminen

Ohjelmassa tutustutaan nuoren avioliiton perusteisiin, oikeudellisiin näkökohtiin, puolison valintaa koskeviin seikkoihin sekä käytännön järjestelyihin ja ongelmiin perhettä perustettaessa.

Oikeustieteen kandidaatti Seppo Pirttilä lukee otteita avioliittolaista sekä puhuu rakkauden ja oikeusvaikutusten suhteesta.

Valtiotieteen kandidaatti Elina Haavio-Mannila kertoo aviopuolison valinnasta. Hänen mukaansa puoliso valitaan usein samasta yhteiskuntaryhmästä. Tilannetta on kuitenkin vaikeuttanut se, että naiset ovat paremmin koulutettuja kuin miehet.

Tohtori Klaus W. Karlsson puhuu seurustelusta ja sukupuolielämän aloittamisesta, sukupuolitaudeista ja ehkäisykeinoista. Leo Hildén esittelee erilaisia rakkauden muotoja, mm. isänmaanrakkauden, lähimmäisenrakkauden ja eroottisen rakkauden.

Teksti: Seija Aunila

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto