Hyppää pääsisältöön

Postimerkki-kilpailu

Näissä Pikku Kakkosen uutisissa mennään Helsingin Messukeskukseen joulupostimerkkinäyttelyyn.

Näyttelyssä paljastetaan Pikku Kakkosen ja Postin yhteisen postimerkkisuunnittelukilpailun kolme voittajaa. Ohjelman juontaa Jukka Nurminen.

Juhlapuheen tilaisuudessa pitävät Postin pääjohtaja Pekka Vennamo ja tasa-arvo ministeri Elisabeth Rehn. Rehn on ilahtunut siitä, että voittajat ovat tyttöjä.

1990-luvulla Pikku Kakkosta lähetettiin neljästi viikossa. Uutisten lisäksi Pikku Kakkosessa oli myös toinen ajankohtaisohjelma nimeltään Pikku Kohtanen.

Teksti: Seija Aunila

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto