Hyppää pääsisältöön

Puolueiden puheenvuoro: SMP

Kansanedustaja ja tullineuvos Veikko Vennamo erosi Maalaisliitosta vuonna 1959 perustaakseen Suomen Pientalonpoikien Puolueen, joka sittemmin muutti nimensä Suomen Maaseudun Puolueeksi.

SMP:n kautta kanavoitui autioituvien syrjäseutujen pienviljelijäin protesti, joka vuoden 1970 eduskuntavaaleissa toi puolueelle huikeat 18 edustajapaikkaa ja Keskustapuolueelle kirvelevän vaalitappion.

Ohjelmassa ovat äänessä SMP:n edustajat eri puolilta maata.

Lue lisää:

Timo Soini vuonna 1991.§

Perussuomalaiset nousi SMP:n raunioille

Perussuomalaiset perustettiin vuonna 1995 konkurssiin kaatuneen Suomen Maaseudun Puolueen raunioille. SMP:n viimeisenä puoluesihteerinä Timo Soini joutui kuoppaamaan rakastamansa puolueen konkurssikypsänä. Soini löysi poliittisille intohimoilleen pian uuden kohteen ja oli perustamassa SMP:n jalanjäljille Perussuomalaisia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto