Hyppää pääsisältöön

Purjehduskilpailut olivat 1920–1930-luvuilla tyylikkäitä ja rattoisia tapahtumia

Filmit 1920- ja 1930-lukujen purjehduskilpailuista tallensivat veneiden ohella komeita tuomareita, tyylikkäitä purjehdusasuja, kortinlyöjiä ja haitarinsoittoa.

Suomalainen pursiseura piti vuonna 1929 kansainväliset kevätkilpailut Helsingin saaristossa. Kilpailujen lähtölaukaus ammutaan pienoistykillä. Hienosti pukeutuneet tuomarit seuraavat kilpailun kulkua.

Artikkelin toinen klippi on kuvattu 1930-luvulla Hangon Itäsatamassa ja vesillä Hangon edustalla. Kuviin on tallentunut myös kajakkeja ja moottoriveneitä.

Varsinaisen purjehtimisen lisäksi seurataan veneilijöiden valmistautumista ja rantaviihdykettä. Kipparilakit ja baskerit ovat suosittuja purjehtijoiden keskuudessa, yleisön joukossa näkyy talonpoikaisempaakin vaatepartta. Rantakallioilla soi hanuri, korttia lyödään, ja perhostenkeräilijät kiertelevät haaveineen.

Kommentit