Hyppää pääsisältöön

Purjehduskilpailut olivat 1920–1930-luvuilla tyylikkäitä ja rattoisia tapahtumia

Filmit 1920- ja 1930-lukujen purjehduskilpailuista tallensivat veneiden ohella komeita tuomareita, tyylikkäitä purjehdusasuja, kortinlyöjiä ja haitarinsoittoa.

Suomalainen pursiseura piti vuonna 1929 kansainväliset kevätkilpailut Helsingin saaristossa. Kilpailujen lähtölaukaus ammutaan pienoistykillä. Hienosti pukeutuneet tuomarit seuraavat kilpailun kulkua.

Artikkelin toinen klippi on kuvattu 1930-luvulla Hangon Itäsatamassa ja vesillä Hangon edustalla. Kuviin on tallentunut myös kajakkeja ja moottoriveneitä.

Varsinaisen purjehtimisen lisäksi seurataan veneilijöiden valmistautumista ja rantaviihdykettä. Kipparilakit ja baskerit ovat suosittuja purjehtijoiden keskuudessa, yleisön joukossa näkyy talonpoikaisempaakin vaatepartta. Rantakallioilla soi hanuri, korttia lyödään, ja perhostenkeräilijät kiertelevät haaveineen.

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto